Vooruitblik op bruiloft Harry en Meghan

Zaterdag in Blauw Bloed volop aandacht voor hét koninklijk huwelijk van het jaar: de bruiloft van de Britse prins Harry en de Amerikaanse actrice Meghan Markle. Met nog een kleine week te gaan, draaien de weddingplanners van dit sprookjespaar ongetwijfeld overuren. Jeroen Snel praat in de studio met stijlmeester en weddingplanner Bodo Breg. Hoe zien die laatste paar dagen voor de grote dag eruit? En wat valt vooral op bij dit huwelijk?

Verder: een hele grote bruidstaart mag zaterdag 19 mei natuurlijk niet ontbreken. De Britse koninklijke familie heeft zo haar tradities… en die zijn mierzoet.

Meghan Markle is niet de eerste koninklijke bruid met een carrière. Wij kijken naar de koninklijke bruiden die haar voorgingen. Hebben zij hun loopbaan na hun huwelijk voortgezet?

Prinses Viktória
En we ontmoeten prinses Viktória de Bourbon de Parme. Jeroen Snel sprak haar dinsdag op een groot voedselcongres in Milaan. De prinses had speciaal een aantal boeren uit onder meer Bolivia en Zuid-Afrika uitgenodigd én nam hen de volgende dag mee naar de Paus in Vaticaanstad.

Dit en meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland, zaterdag 12 mei om 19:30 uur op NPO 2.