Koning Albert grote afwezige bij 25ste herdenking broer Boudewijn

Blauw Bloed is terug! In de eerste uitzending van ons vijftiende seizoen de speciale herdenking voor koning Boudewijn, die 25 jaar geleden plotseling overleed. Zaterdag wordt hij in Laken herdacht waar bijna de hele Belgische koninklijke familie bij aanwezig is. Ook Luxemburgse royals, onder wie groothertog Henri en zijn echtgenote Maria Teresa, wonen de bijzondere mis bij. Opvallende afwezigen zijn koning Albert en koningin Paola. Wim Dehandschutter, verslaggever van de Belgische krant Het Nieuwsblad, doet verslag.

Terugblik koninklijke zomer
Wat deden onze royals deze zomer? Waar hebben ze vakantie gevierd? Een terugblik met zonnige beelden vanaf Curaçao waar koning Willem-Alexander en koningin Máxima de nationale feestdag ‘Dia di Bandera’ meevieren, en de jaarlijkse fotosessie van het koninklijk gezin in de tuin van Villa Eikenhorst.

Nieuwe serie
In onze nieuwe serie ‘Paul en het Polygoonjournaal’ zoekt conservator Paul Rem naar plekken waar ooit het Polygoonjournaal verslag deed van de Oranjes. Deze week neemt hij ons mee naar Paleis Soestdijk waar koningin Juliana het eerste vaatje haring ontvangt.

Dit en meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland. Kijk zaterdag 8 september om 19:45 uur op NPO2.