Koningin Máxima maakt uitstapje op kousenvoeten

Zaterdag in Blauw Bloed volgen we koningin Máxima onder meer bij haar bezoek aan Veghel. Ze neemt daar een kijkje op de Noordkade, een oud fabrieksterrein dat nu de plek is voor kunst en cultuur, en staat garant voor een feestelijke opening van het nieuwe theater. Ook zien we de koningin op kousenvoeten in Schiedam, waar ze bij één van de winnaars van het Appeltje van Oranje op bezoek gaat.

De stijl van Meghan
Meghan Markle, van actrice tot hertogin van Sussex. Met de komst van Meghan waait er in het Britse koningshuis een frisse wind op modegebied. Net als haar bruidsjapon komen ook de meest recente outfits van de kersverse hertogin van het Franse modehuis Givenchy. Couturier Mart Visser en stylist Jose Beckering over de stijl van Meghan.

Verboden liefde
In koninklijke kringen was het lange tijd niet vanzelfsprekend zelf een huwelijkspartner te kiezen. In het eerste deel van onze nieuwe serie ‘Verboden koninklijke liefdes’ staan we stil bij prinses Marianne, de dochter van koning Willem I. Koningshuiskenner Tirza van der Graaf vertelt over de verboden liefde van deze vooruitstrevende prinses.

En in de serie ‘Paul & het Polygoonjournaal’ neemt Paul Rem ons mee naar de Amsterdamse grachten. In het verleden werd bij koninklijke bezoeken vaak gebruik gemaakt van de rondvaartboot.

Dit en meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland, zaterdag 15 september om 19:40 uur op NPO 2.