Koningin Máxima ontroert met statement over drama in Oss

Zaterdag in Blauw Bloed reacties op Máxima’s woorden na het dodelijk ongeluk donderdag in Oss. De koningin reageerde dezelfde ochtend voor onze camera tijdens een werkbezoek aan Friesland. Haar woorden ontroerden en inspireerden velen.

Koningin Maxima was in Friesland voor het project ‘Méér Muziek in de Klas’. In 2022 moeten alle scholieren in ons land structureel muziekonderwijs krijgen. In Drachten was de koningin bij de ondertekening van een convenant waardoor alle 52.000 Friese scholieren muziekles krijgen.

Prinsjesdagmode

Het is dé vraag die menig royaltyfan en modeliefhebber bezighoudt op Prinsjesdag: wat draagt Máxima? Dit jaar koos de koningin voor Italiaans design. Stijlmeester Bodo Breg geeft zijn mening over de koninklijke Prinsjesdagmode.

Verboden liefde

In het tweede deel van onze serie ‘Verboden koninklijke liefdes’ staat de Zweedse prins Bertil centraal. Hij wachtte maar liefst 30 jaar om te kunnen trouwen met zijn geliefde. Koningshuiskenner Tirza van der Graaf vertelt ons hoe dat zit.

Dit en meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland, zaterdag 22 september om 19:45 uur op NPO 2.