Koning onder de wol in Drenthe

Zaterdag in Blauw Bloed volgen we koning Willem-Alexander tijdens zijn werkbezoek aan het Drentse natuurgebied Bargerveen. Strak in het pak opende de koning donderdag een nieuwe schaapskooi in het natuurreservaat. Een dag eerder bracht Willem-Alexander een verrassingsbezoek aan het maatjesproject ‘Buddy to Buddy’ van het Oranjefonds in Zutphen. Nederlanders worden aan vluchtelingen gekoppeld om hen sneller thuis te laten voelen. De koning had er openhartige gesprekken.

Ook een drukke week voor koningin Máxima. Ze begon haar week bij de Verenigde Naties in New York. Woensdagmiddag was ze daar nog aan het werk, terwijl ze donderdagochtend alweer in Enschede verscheen om de ‘Week tegen Eenzaamheid’ te openen.

Verder beelden van prins Carlos en prinses Annemarie de Bourbon de Parme die dit weekend als hertog en hertogin Parma en Piacenza bezoeken. In de studio praat Jeroen Snel met historica Daniela Hooghiemstra. Zij werkt aan een nieuw boek over de familie de Bourbon de Parme die uiteindelijk al haar macht verloor. 

Ook aandacht voor de kledingstijl van de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane. Styliste José Beckering blikt terug op de afgelopen jaren en constateert dat de meiden steeds meer een eigen stijl aannemen.

Dit en meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland, zaterdag 29 september om 19:40 uur op NPO 2.