Koningin Máxima viert feest in Leidsche Rijn

Zaterdag in Blauw Bloed: Koningin Máxima in je eigen woonwijk. Wie wil dat nu niet? Het overkwam de bewoners van Leidsche Rijn vrijdagmiddag. De koningin vierde het 20-jarig bestaan van de Utrechtse wijk en sneed er een feestelijke taart aan.

De koning en 1001 vrouwen
We volgen koning Willem-Alexander bij de opening van de tentoonstelling ‘1001 vrouwen in de 20ste eeuw’ in het Amsterdam Museum. De expositie gaat over bijzondere vrouwen, pioniers in de vorige eeuw. De koning opende de tentoonstelling en ontmoette er televisiepersoonlijkheid en oud-politievrouw Ellie Lust, die heel eventjes bang was dat de koning haar niet meer herkende…

Catherine vs. Meghan
Ze zijn allebei jong, knap en gek op mooie kleding. De schoonzussen Meghan en Catherine geven het Britse koningshuis net dat beetje meer pit. Maar wie van de twee kleedt zich het best? De meningen zijn verdeeld. Wij vroegen couturier Mart Visser om de kledingstijl van beide royals onder de loep te nemen.

Een haring happende Juliana
Afgelopen woensdag was het Leidens Ontzet. Bij dit feest spelen 'haring & wittebrood' een belangrijke rol. Een oude jaarlijkse traditie was het aanbieden van het eerste vaatje haring aan koningin Juliana. Waar dat gebeurde en hoe dat eruitzag, zie je in de vijfde aflevering van Paul & het Polygoonjournaal.

Dit en meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland, zaterdag 6 oktober om 19:40 uur op NPO 2.