Koningspaar brengt staatsbezoek aan Verenigd Koninkrijk

Zaterdag komt Blauw Bloed vanuit Londen! Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben op uitnodiging van de Britse koningin Elizabeth een tweedaags staatsbezoek gebracht aan het Verenigd Koninkrijk. Blauw Bloed was erbij en volgde de royals op de voet tijdens dit historische bezoek.

Na de officiële ontvangstceremonie op Horse Guards Parade in hartje Londen volgde een vol en divers programma: van de kranslegging bij het Graf van de Onbekende Soldaat in Westminster Abbey tot het staatsbanket waar koningin Máxima schitterde met dé Stuart-diamant.

De Britse prins Harry en zijn echtgenote Meghan waren niet bij het staatsbezoek aanwezig. Zij maakten deze week de oversteek van Australië naar Fiji en Tonga.

Ook aandacht voor prins Charles, die op 14 november zijn zeventigste verjaardag viert. Correspondent Lia van Bekhoven neemt ons mee naar Cornwall, het hertogdom van de Britse troonopvolger.

Dit en meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland, zaterdag 27 oktober om 19:40 uur op NPO 2.