Koning Willem-Alexander bij 400 jaar Dordtse Synode

Blauw Bloed komt zaterdag live vanuit Dordrecht. Koning Willem-Alexander is bij de start van 'Ode aan de Synode', de viering van 400 jaar Synode van Dordrecht. De koning zal tijdens een bijeenkomst in de Augustijnenkerk een tekst voorlezen uit de Statenvertaling. Ook zet hij een robotarm in werking die - 400 jaar nadat men begon aan de eerste Nederlandse bijbelvertaling - in negen maanden de Statenbijbel kalligrafeert. In het Dordts Museum levert Willem-Alexander een eigen bijbel in waarmee hij de expositie 'Werk, bid & bewonder' opent, waarin kunst en calvinisme elkaar vinden.

Jeroen Snel praat met koningshuisdeskundige Tirza van der Graaf over de rol van de Oranjes bij de Synode van Dordrecht. Want het was prins Maurits die via de synode opriep tot eenheid in het land.

Camilla
Ooit werd ze gehaat door het Britse volk maar datzelfde volk sloot haar uiteindelijk weer in het hart. In aanloop naar de zeventigste verjaardag van prins Charles, vertelt correspondent Lia van Bekhoven over diens echtgenote Camilla. We kennen haar vooral als hertogin van Cornwall. Toch heeft de vrouw van de Britse kroonprins een nog mooiere titel, namelijk: prinses van Wales. Waarom gebruikt ze die titel niet? En wordt Camilla ooit koningin?

Glitter & glamour
Met stijlmeester Bodo Breg gaan we naar de Sieraadartfair in Amsterdam. Op zoek naar nieuwe bijzondere sieraden voor de royals.

Dit en meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland, zaterdag 10 november om 19:40 uur op NPO 2.