Koningin Máxima in actie in Davos

Koningin Máxima was deze week in het Zwitserse Davos. Net als veel wereldleiders nam ze deel aan het Wereld Economisch Forum. Naast Máxima waren er meer royals te vinden; onder anderen prins Jaime, koning Filip en koningin Mathilde van België en de Britse prins William. Welke toegevoegde waarde hebben zij op de grote economische conferentie? Jeroen Snel praat in de studio met Hans Jacobs, Koninklijk Huis verslaggever voor het ANP.

Koning Willem-Alexander was donderdag in eigen land op pad. In Nieuwegein bezocht hij de geheel vernieuwde Tech Campus van ROC Midden Nederland, waar hij zich boog over diverse technische snufjes. Later op de dag ontmoette de koning maar liefst tweehonderd jongeren. Zij stonden voor één dag in de schoenen van belangrijke directeuren en politici.

Verder: Stijlmeester Bodo Breg neemt het silhouet van koningin Máxima onder de loep. En in het 'Paul & Polygoonjournaal' neemt Paul Rem ons mee naar Paleis Soestdijk en blikt hij terug op de verloving van prinses Beatrix.

Dit en meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland, zaterdag 26 januari om 19:20 uur op NPO 2.