Interview met koningin Mathilde

Zaterdag in Blauw Bloed koningin Mathilde van België. Zij was deze week op werkbezoek in Mozambique. Als pleitbezorger van de Verenigde Naties richt zij zich wereldwijd op kwetsbare vrouwen en kinderen. Een reisverslag alsook een interview dat koningin Mathilde aan Blauw Bloed gaf.

Prins Bernhard en prinses Annette staan weer in de startblokken voor 'De Hollandse 100'. De kick-off van het evenement vond vrijdag plaats op de Jaap Eden IJsbaan in Amsterdam. Blauw Bloed was erbij en sprak het prinselijk paar.

Ze was een baby toen een nieuwe sluis naar haar vernoemd werd. Inmiddels is ze nét 81 jaar geworden. Woensdag ging prinses Beatrix naar de Prinses Beatrixsluis in Nieuwegein. Voor een 'feestelijke' opening in de regen.

Vintage fashion en Meghan

Een knipoog van de royals van nu naar de mode uit de jaren '20 en '30 van de vorige eeuw. Welke invloeden zijn er? Vintage fashionista Birthe Weijkamp over hoe prinsessen en koninginnen geïnspireerd zijn door de mode van toen. 

En het is alweer bijna negen maanden geleden dat prins Harry met Meghan trouwde. Hoe een Amerikaanse actrice een Britse royal werd. In hoeverre is dat gelukt?

Dit en meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland, zaterdag 9 februari om 19:20 uur op NPO 2.