Máxima op missie in Jordanië

Zaterdag komt Blauw Bloed vanuit Amman, de hoofdstad van Jordanië. Koningin Máxima was deze week voor haar VN-werk op missie in het Midden-Oosten, met als doel om meer mensen toegang te geven tot bankzaken. Tijdens dit werkbezoek bezocht ze verschillende projecten voor met name vrouwen, jongeren en de miljoenen vluchtelingen in het koninkrijk.

Ook ging Máxima naar het koninklijk paleis voor een warm weerzien met koning Abdullah en koningin Rania, want ook zij kunnen Máxima een handje helpen met haar project. Jeroen Snel reisde met de koningin mee en sprak haar over het land en de ontwikkelingen. Zaterdag alles over deze reis van koningin Máxima.

Verder het verrassingsbezoek van koning Willem-Alexander. Als beschermheer van het Oranjefonds was hij woensdag onverwacht in Breda. Daar bezocht hij een project met zogenoemde scharrelondernemers.

En opnieuw een knipoog van de royals van nu naar de mode van toen. Met dit keer mode uit de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw. Vintage fashionista Birthe Weijkamp over hoe prinsessen en koninginnen geïnspireerd zijn door deze stijlperiode.

Dit en meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland, zaterdag 16 februari om 19:15 uur op NPO 2.