Muzikale Máxima gaat los op Bløf

Zaterdag in Blauw Bloed volgen we koningin Máxima aan de Zeeuwse kust. In de Lasloods in Vlissingen werd woensdag in haar aanwezigheid en die van 550 scholieren het lokale convenant getekend dat ervoor moet zorgen dat de Zeeuwse basisschooljeugd structureel muziekonderwijs krijgt. De koningin werd er getrakteerd op een optreden van de Zeeuwse band Bløf, en dat viel in de smaak.

Van Vlissingen reed Máxima door naar Middelburg. Daar bezocht ze een project van het Oranjefonds waar mensen een ‘maatje’ krijgen wanneer ze zelf niet in staat zijn om dingen te regelen, zoals bijvoorbeeld bij de gemeente.

Koning Willem-Alexander was donderdag samen met zijn broer prins Constantijn op de TU Delft te vinden. Op de universiteitscampus opende de koning het Microsoft Quantum Lab waar gebouwd wordt aan een nieuwe supercomputer.

En iedere royal heeft een ander silhouet. Na de peer en de asperge laat stijlmeester Bodo Breg deze week het verschil zien tussen de appel en het zandloper-figuur.

Dit en meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland, zaterdag 23 februari om 19:15 uur op NPO 2.

Info uitzending 2 maart 2019