Koning maakt dolletje tijdens fotosessie Lech

Zaterdag komt Blauw Bloed vanuit Lech! Voor de Oranjes is en blijft het Oostenrijkse skioord hun favoriete wintersportbestemming. Voordat de sneeuwpret kan beginnen wacht voor de koninklijke familie het jaarlijkse fotomoment. Jeroen Snel was erbij en doet verslag van het zonnige fotokwartiertje op de skipiste.

Een heuse photobomb, synchroon skiën, veel lachen en dollen. De fotosessie leverde ontspannen en sportieve beelden op. Naast het koninklijk gezin waren dit jaar ook prinses Beatrix en het gezin van prins Constantijn van de partij. Voor stijlmeester Bodo Breg was dit hét moment om de skikleding van onze royals onder de loep nemen.

De Britse prins Harry en zijn zwangere echtgenote Meghan waren deze week in warmere oorden. Tijdens hun officiële bezoek aan Marokko was er behalve een aantal plichtplegingen ook tijd voor sightseeing.

De mode van Máxima
Voor koningin Máxima was februari een drukke maand met veel werkbezoeken in binnen- en buitenland waar ze iedere keer weer goed voor de dag moest komen. Mode-expert Josine Droogendijk voorziet ons van leuke weetjes over de kleding die Máxima de afgelopen weken heeft gedragen.

En in onze serie 'Vergeten tragedies' dit keer Leopold III van België. Omdat hij heulde met Hitler moest hij na de oorlog aftreden. Maar dat was niet zijn enige tragedie…

Dit en meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland, zaterdag 2 maart om 19:15 uur op NPO 2.