Koningspaar dol op Duitsland

Zaterdag in onze uitzending een uitgebreid verslag van het bezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan Bremen. Blauw Bloed volgde het koningspaar op de voet tijdens hun drukke dag in de Duitse deelstaat.

Dit zevende werkbezoek aan onze oosterburen stond vooral in het teken van meer samenwerking op het gebied van ruimtevaart, windenergie en poolonderzoek. Na de lunch in het Rathaus was er ook tijd voor een korte wandeling en volop aandacht voor de in de kou wachtende Oranjefans.

Taminiau
Jan Taminiau, die we allemaal kennen van de koningsblauwe inhuldigingsjurk van Máxima, lanceerde donderdag zijn nieuwe collectie. Zijn creaties zijn nu voor een groter publiek beschikbaar in zijn winkel in Amsterdam. Blauw Bloed sprak de couturier over zijn nieuwe kledinglijn.

Gezonde week
Een gezonde leefstijl is belangrijk. Dat vindt ook koning Willem-Alexander. Hij gaf vrijdagmiddag in de Werkspoorkathedraal in Utrecht het startsein voor de Week voor de Gezonde Jeugd.

Waar is Lalla Salma?
De echtgenote van de Marokkaanse koning Mohammed VI is wereldwijd onderwerp van speculatie en geruchten. Het mysterie rond de verdwenen prinses wordt steeds groter.

Dit en meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland, zaterdag 9 maart om 19:15 uur op NPO 2.