Oranjes poetsen en sjouwen tijdens NLdoet

Prinses Beatrix en prins Constantijn waren vrijdag samen op pad voor NLdoet, de jaarlijkse vrijwilligersactie van het Oranje Fonds. Bij het Instrumentendepot Leerorkest in Huizen ontfermden moeder en zoon zich over het poetsen en schoonmaken van allerlei muziekinstrumenten. Ook prins Bernhard en echtgenote prinses Annette voegden zich bij het gezelschap koninklijke vrijwilligers.

Koning Willem-Alexander ging alleen op pad. Hij hielp mee met het inrichten van een sprookjestuin bij kinderboerderij De Veenweide in Soest. Koningin Máxima moest helaas verstek laten gaan na een medische ingreep.

Te land, ter zee en in de lucht
Donderdag trotseerde de koning weer en wind om in Kampen een sluis te openen. Willem-Alexander is gek van water maar het liefst vliegt hij. De viering van '100 jaar luchtvaart in Nederland' in het Eye Filmmuseum in Amsterdam liet hij dan ook niet aan zijn neus voorbijgaan.

Royals en Dior
Koningin Mathilde, koningin Rania en prinses Charlène zien we geregeld in outfits van dit Franse modehuis. Maar de Britse royals houden pas écht van Dior. Cécile Narinx, stijlredacteur van de Volkskrant, vertelt over de wederzijdse liefde tussen de royals en Dior.

Dit en meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland, zaterdag 16 maart om 19:15 uur op NPO 2.