Harry, Meghan en Archie

Zaterdag in Blauw Bloed natuurlijk veel aandacht voor de geboorte van ‘Baby Sussex’. Prins Harry en Meghan zijn sinds maandag de trotse en gelukkige ouders van een zoon: Archie. Een dag nadat het paar hun eerste kindje aan de wereld toonde, was de kersverse vader al in Nederland te vinden. De Britse prins kwam donderdag naar Den Haag voor de aftrap van de Invictus Games 2020.

Correspondent Lia van Bekhoven geeft vanuit Windsor de laatste details rondom de royal baby. Hoe leeft het nu écht in Groot-Brittannië? Waarom krijgt Archie niet de titel prins? En hoe ziet de toekomst van het gezin eruit?

Ondertussen is in Thailand koning Vajiralongkorn gekroond. Een ceremonie die maar liefst drie dagen duurde. Zal deze opmerkelijke, extravagante vorst ook een waardig staatshoofd zijn? En hoe zijn de verhoudingen tussen de koningshuizen van Nederland en Thailand?

Koningin Máxima bezocht in Hilversum 'Make-A-Wish' Nederland dat al 30 jaar wensen van ernstig zieke kinderen in vervulling laat gaan. Máxima legt voor onze camera uit hoe belangrijk dat is.

En in de serie 'Paul & het Polygoonjournaal' neemt Paul Rem ons mee naar de Keukenhof in Lisse. Hij bevindt zich tussen de tulpen net als duizenden andere mensen de afgelopen weken.

Dit en meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland, zaterdag 11 mei om 19:20 uur op NPO 2.