Koningspaar voor een-na-laatste keer naar Duitsland

Blauw Bloed komt zaterdag vanuit Duitsland. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben deze week hun tour langs alle zestien Duitse deelstaten voortgezet. Dit keer stonden Mecklenburg-Vorpommern en Brandenburg op de agenda. Jeroen Snel reisde met het koningspaar mee en doet uitgebreid verslag.

Sinds zijn aantreden bezoekt de koning ieder jaar één of meerdere deelstaten. Tijdens het zevende werkbezoek aan onze oosterburen bezocht het koninklijk paar onder meer het imposante Schloss Schwerin, de ‘mediastad’ Potsdam en nam ze een kijkje bij een grote scheepswerf én op het strand.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben bijna alle deelstaten nu bezocht, alleen Berlijn staat nog op het programma. Aan het eind van het bezoek zei de koning uit te kijken dit “in de nabije toekomst” te doen.

Appeltjes van Oranje
Terug in Nederland wachtte op Paleis Noordeinde de uitreiking van de ‘Appeltjes van Oranje’. In gezelschap van haar echtgenoot en haar schoonmoeder prinses Beatrix reikte koningin Máxima de jaarlijkse prijzen van het Oranje Fonds uit.

Vergeten tragedie
De Zweedse koning Carl Gustaf was nog maar één jaar oud toen zijn vader overleed. Hij kwam om bij een vliegtuigongeluk na een bezoek aan Nederland. In onze serie ‘Vergeten tragedies’ dit keer het tragische verhaal van prins Gustav Adolf van Zweden.

Koninklijke looks
Styling en make-up maken of breken een uiterlijk. Dat weten ook de royals. Zij steken veel tijd in het compleet maken van hun look. Welke make-up-trucjes gebruiken koningin Máxima en andere royals? Edine Russel, hoofdredacteur van ELLE, onthult de geheimen van de koninklijke visagie.

Dit en natuurlijk het laatste koninklijke nieuws uit binnen- en buitenland, zaterdag 25 mei om 19:15 uur op NPO 2.