Koningspaar in Zeeland en Queen ontvangt Trump

Blauw Bloed komt zaterdag vanuit Middelburg! In de eerste van een reeks zomerspecials blikken we terug op de koninklijke bezoeken aan de provincie Zeeland, met onder andere het zonnige streekbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan Schouwen-Duiveland en Tholen.

Verder: het koninklijke nieuws van de afgelopen week met het staatsbezoek van de Amerikaanse president Trump aan koningin Elizabeth van Groot-Brittannië.

Kroonprinses Amalia hoeft tot haar achttiende nog geen officiële taken te verrichten. Hoe anders is dat in het buitenland en hoe anders was dat bij haar voorgangers?

En met veel plezier maakten wij een serie in het Koninklijk Huisarchief op het terrein van Paleis Noordeinde in Den Haag. Oud-directeur Koninklijke Verzamelingen, Flip Maarschalkerweerd, vertelt over de koninklijke kleding die in het archief bewaard wordt.

Dit en meer! Kijk zaterdag 8 juni om 19:15 uur op NPO 2.