Terugblikken vanuit Gelderland

Vanavond wordt een nieuwe Blauw Bloed-zomerspecial uitgezonden vanuit hanzestad Zutphen. Deze derde aflevering kijken we terug op de bezoeken van het koningspaar aan de provincie Gelderland, zoals het streekbezoek aan de Betuwe en het bezoek van de koning aan Buddy to Buddy in Zutphen.

Op 30 april werd professor Pieter van Vollenhoven 80 jaar. Van zijn jeugd herinnert hij zich nog veel, maar hij heeft spijt dat hij niet vaker gesprekken heeft gevoerd met zijn ouders. Dat zei hij in het interview dat Jeroen Snel met hem had in Apeldoorn, waar de professor met hem terugblikte op een leven vol hindernissen. Maar het was ook een gesprek over passie en geloof. 

Van Pieter van Vollenhoven naar zijn schoondochters. Zij droegen tijdens hun huwelijk het Korenaar-diadeem, dat aan de orde komt in de serie “Juwelen van Oranje”.

Er is ook aandacht voor zilverwerk. Oud-directeur van het Koninklijk Huisarchief Flip Maarschalkerweerd laat ons zilver en goud uit het archief zien, dat soms nog steeds de tafel versiert bij een staatsbanket.

Dit en meer zaterdag 13 juli, 19.15 op NPO2.