Blauw Bloed-zomerspecial vanuit vrolijk Friesland

De provincie Friesland staat vandaag centraal in de zomerspecial van Blauw Bloed. Vanuit Leeuwarden blikken we terug op de fotosessie op Paleis Huis ten Bosch en de werkbezoeken van de koning en koningin. Verder is er aandacht voor de mode van de royals.

Texel had de koning al een keer bezocht, maar de andere Waddeneilanden nog niet. Eind maart bezocht de koning daarom Terschelling, waar hij naartoe ging met de helikopter.

Van de eilanden naar het Koninklijk Huisarchief in Den Haag. Flip Maarschalkerweerd vertelt over de achttiende verjaardag van prinses Juliana. Van die dag werd een schilderij gemaakt, alleen daar was iets mee aan de hand…

En de Britse schoonzussen Catherine en Meghan komen altijd stralend voor de dag in de mooiste kleding. Wat is hun smaak, en waarin verschillen ze van elkaar? En er is meer aandacht voor koninklijke mode. Ontwerper Jan Taminiau, vooral bekend als dé ontwerper van koningin Máxima, toont ons zijn collectie die nu voor een groot publiek beschikbaar is. Verder komt u meer te weten over de nieuwste modetrend die voor koninginnen en prinsessen heel goed van pas komt.

Dit en meer zaterdag 20 juli, 19.15 op NPO2.