Het koningspaar en het Oranjefonds

De Nederlandse bevolking gaf het Oranjefonds in 2002 als huwelijkscadeau aan het koningspaar. De organisatie steunt sociale initiatieven die mensen helpen onderdeel te blijven van de samenleving. De koning of koningin neemt vaak onaangekondigd een kijkje bij deze projecten.

Zoals afgelopen maart: toen bezocht de koning in Zoetermeer Samen Sterk. In dit project helpen vrijwilligers gezinnen in moeilijkheden. Een aantal initiatieven wordt eens per jaar in het zonnetje gezet, als op Paleis Noordeinde de 'Appeltjes van Oranje' worden uitgereikt. Hoe dat in zijn werk gaat, ziet u in deze aflevering.

Verder heeft de koning ons weleens verteld dat er bij het gezin thuis heel gezond gegeten wordt? Koningin Máxima zou hier heel streng in zijn. Daarom is het niet gek dat zij vorig jaar in Zwolle de vakbeurs voor biologische producten opende. Natuurlijk is er ook aandacht voor mode en juwelen. Dit keer staat het Anna Paulowna-diadeem centraal, een juweel dat vaak is gedragen door verschillende koninginnen, onder wie koningin Máxima.

Dit en meer zaterdag 27 juli in Blauw Bloed, 19.20 op NPO2.