Terug naar Koningsdag in Groningen

De stad Groningen, dat is het decor voor deze Blauw Bloed-zomerspecial. De stad waar in 2018 het grote feest van Koningsdag werd gevierd.

 Zanger Arnold Veeman bracht zijn lied 'Mien Grunneger Stad' ten gehore, studenten zongen hun verenigingsliederen en de koninklijke familie danste mee op de muziek van Kensington. Een greep uit de gebeurtenissen van deze dag, waar we uitgebreid op zullen terugblikken. Het koningspaar bracht in februari 2015 ook al een streekbezoek aan de provincie Groningen.

Tijdens dit bezoek was speciale aandacht voor de veenkoloniën in het gebied. Groningen is ook de plek die koningin Máxima bezocht vanwege haar project Meer muziek in de klas. In de provinciehoofdstad werd in 2017 afgesproken dat er op alle basisscholen goed muziekonderwijs moet worden gegeven.

Verder zijn er twee kleine uitstapjes naar Den Haag. Zo is bekend dat prinses Beatrix heel kunstzinnig is. Maar in het Koninklijk Huisarchief ligt veel meer kunst opgeslagen, gemaakt door leden van de koninklijke familie. Vanuit de hofstad zien we ook stijlmeester Bodo Breg, die ons meeneemt naar het Gemeentemuseum in Den Haag om te vertellen over een expositie met alleen maar vrouwelijke couturiers.

Kijken dus, Blauw Bloed om 19.15 op NPO2!