Blauw Bloed-zomerspecial vanuit Noord-Holland

Blauw Bloed komt zaterdag vanuit Amsterdam. In deze zomerspecial blikken we terug op de diverse werkbezoeken van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan de provincie Noord-Holland.

Koning Willem-Alexander bezocht onder meer het vernieuwde Anne Frank Huis en hij nam een kijkje bij 'Dress for success'. Deze organisatie, gesteund door het Oranjefonds, helpt mensen met een uitkering aan de juiste kleding voor hun sollicitatiegesprek.

In het Koninklijk Paleis op de Dam wordt door het jaar heen veel georganiseerd, zoals bijzondere prijsuitreikingen door de koning en koningin. Hoog in de toren van dit paleis bevindt zich het carillon, een bijzonder klokkenspel. Flip Maarschalkerweerd, oud-directeur Koninklijke Verzamelingen, neemt ons mee.

Het was voor de regerende Oranjes gewoonte om Amsterdam een paar dagen achter elkaar te bezoeken en dan hier ook te overnachten. Een traditie die tot en met koningin Juliana in leven werd gehouden. Kunsthistoricus Paul Rem vertelt ons er meer over.

Met groot verdriet deelden koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix vrijdag mede dat prinses Christina op 72-jarige leeftijd is overleden. De prinses, die veel hechtte aan haar anonimiteit, leed al enige jaren aan botkanker.

Dit en meer in Blauw Bloed, zaterdag 17 augustus om 19:20 uur op NPO 2.