Zomerspecial: Terugblikken vanuit Zuid-Holland

In deze zomerspecial vanuit de Hofstad kijken we onder meer terug op de koninklijke werkbezoeken in de provincie Zuid-Holland, zoals het bezoek van koningin Máxima aan het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. Daar kwam ze een bijzondere foto van iemand uit haar eigen schoonfamilie tegen.

De stad Den Haag kreeg half mei koninklijk bezoek uit Engeland. Prins Harry, net vader geworden, was hier voor de aftrap van de Invictus Games 2020. Prinses Margriet, erevoorzitter van dit sportevenement, verraste de Britse prins met een grappig kraamcadeautje.

In de tuin van Paleis Noordeinde bevindt zich het Koninklijk Huisarchief. Oud-directeur Flip Maarschalkerweerd neemt ons mee naar het Koninklijk Paleis Amsterdam. Daar vertelt hij alles over de pracht en praal van gedekte tafels.

Verder blikken we ook terug op het bezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan de Duitse deelstaat Bremen. En in onze serie ‘Juwelen van Oranje’ dit keer spinnen, vlinders en kevers. Het dierenrijk is volop vertegenwoordigd in de koninklijke collectie sieraden.

Dit en meer! Kijk zaterdag 24 augustus 19:25 uur op NPO 2.