De baard van de koning

In de eerste uitzending van ons nieuwe seizoen volgen we koning Willem-Alexander en koningin Máxima tijdens hun eerste werkzaamheden na de zomervakantie. Tot verrassing van velen verscheen de koning na zijn vakantie mét baard bij de viering van 75 vrijheid. Vooralsnog is zijn baard een blijvertje, zo bleek vrijdag bij de opening van het 'Nationaal Monument Oranjehotel' in Scheveningen.

Koningin Máxima ging deze week ook weer vol enthousiasme aan de slag. In Utrecht woonde ze donderdag de viering van het 40-jarig jubileum van de Kindertelefoon bij. Naast een rondleiding door het gebouw bezocht Máxima de belkamer en sprak ze met jongeren, vrijwilligers en trainers over hun werk.

Het worden drukke maanden voor de koning en de koningin. Met veel reizen naar onder andere New York, Delhi en Tokio. Samen met Justine Marcella, hoofdredacteur van het magazine Vorsten, blikken we vooruit op de koninklijke agenda.

Binnenkijken bij de Oranjes
Deze zomer ging Paleis Noordeinde weer open voor publiek en media. Maar behalve het werkpaleis kregen wij ook de kans om binnen te kijken in Paleis Huis ten Bosch. Het vernieuwde woonpaleis van het koninklijk gezin.

Bijzondere koninklijke foto’s
In onze nieuwe serie ‘Prinsen & prinsessen uit het ANP-archief’ toont fotospecialist Peter van den Doel een groot aantal bijzondere foto's van de Oranjes. Deze week laat hij ons een aantal romantische kiekjes van prinses Beatrix en haar grote liefde Claus von Amsberg zien.

Dit en meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland, zaterdag 7 september om 19:30 uur op NPO 2.