De kosten van de koning

Opnieuw gedoe rond de kosten van het Koninklijk Huis. Ditmaal over het onderhoud van het meubilair in de paleizen van de koninklijke familie. Op aandringen van de Tweede Kamer laat premier Mark Rutte uitzoeken hoe het nu precies zit met de inboedel van koning Willem-Alexander. Jeroen Snel praat in de studio met Pieter Klein Beernink, verslaggever Koninklijk Huis bij De Telegraaf, over deze nieuwe heikele kwestie.

Op diverse locaties in Den Haag gaat donderdag de koninklijke tentoonstelling ‘Masterly The Hague’ van start. Kunstenaars en ontwerpers van nu - onder wie prinses Margarita - lieten zich inspireren door historische schilderijen. Blauw Bloed mocht alvast een kijkje nemen en sprak met de creatieve dochter van prinses Irene.

Emotioneel bezoek
Koningin Máxima ging dinsdag op bezoek bij het Alzheimer Trefpunt De Til in het Zuid-Hollandse Giessenburg. Ze bezocht de ontmoetingsplek voor alzheimerpatiënten ter ere van het 35-jarig bestaan van de organisatie Alzheimer Nederland.

Vliegende royals
De Oranjes en luchtvaart, dat is een match. Die liefde begon bij prins Bernhard en ook koning Willem-Alexander vliegt graag. Fotospecialist Peter van den Doel onthult in onze wekelijkse serie ‘Prinsen & prinsessen uit het ANP-archief’ weer een aantal unieke koninklijke foto’s.

Verder nemen we de kleding van de koning onder de loep. Willem-Alexander is geen trendsetter maar gaat wel met z’n tijd mee. Dit en meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland, zaterdag 14 september om 19:30 uur op NPO 2.