Prinsjesdag en een verliefd koningspaar in Drenthe

Een drukke week voor koning Willem-Alexander en koningin Máxima. De dag na Prinsjesdag moest het koningspaar alweer vroeg uit de veren voor een streekbezoek aan Zuidwest-Drenthe.

In het oosten van het land bezochten ze meerdere initiatieven waarbij 'verbinding' centraal staat. Ook namen Willem-Alexander en Máxima een kijkje in het Nationaal Park Dwingelderveld, waar we een verliefde koning en koningin zagen.

Vrijheid
Op diverse plekken in het land werd deze week 75 jaar vrijheid gevierd. Niemand minder dan de Britse prins Charles vergezelt op zaterdagochtend prinses Beatrix tijdens de Airborne-herdenking in Ede. Ook prinses Margriet en professor Pieter van Vollenhoven herdenken de bevrijding. Zij zijn vrijdagavond aanwezig bij de herdenking van de Slag om Arnhem.

Vergeten tragedie
Koning Carl Gustaf van Zweden heeft zijn hele leven zijn vader niet gekend. Hij verongelukte na een bezoek aan Nederland. In onze serie 'Vergeten tragedies' dit keer het tragische verhaal van Gustaf Adolf.

Dit en meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland, zaterdag 21 september om 19:30 uur op NPO 2.