Máxima viert 10-jarig jubileum VN-werk

Blauw Bloed komt zaterdag vanuit New York. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima waren deze week in de Big Apple vanwege de grote jaarvergadering van de Verenigde Naties. Jeroen Snel volgde het koninklijk paar op de voet tijdens hun drukke programma en sprak met de koning onder meer over het VN-werk van zijn vrouw.

Koningin Máxima stond woensdag in het middelpunt van de belangstelling. Precies tien jaar zet zij zich voor de secretaris-generaal van de VN in om wereldwijd mensen toegang te geven tot bankzaken. Reden voor de VN om Máxima tijdens een speciale bijeenkomst in het zonnetje te zetten. Koning Willem-Alexander vierde als trotse echtgenoot dit jubileum mee.

Archie in Afrika
Prins Harry en Meghan begonnen maandag samen met hun zoontje Archie aan een tiendaagse reis door Afrika. De hertog en hertogin van Sussex bezochten deze week onder andere een sloppenwijk in Kaapstad en de oudste moskee van Zuid-Afrika. Tot ieders verrassing nam het paar de bijna vijf maanden oude Archie mee naar hun ontmoeting met aartsbisschop Desmond Tutu.

De mode van Máxima
Mode-expert Josine Droogendijk neemt de laatste looks van koningin Máxima onder de loep. Wat droeg ze de afgelopen weken en wat viel er op aan haar outfits?

Verder onthult fotospecialist Peter van den Doel een aantal bijzondere kiekjes van een jonge Willem-Alexander en zie je een overzicht van het laatste koninklijke nieuws uit binnen- en buitenland. Kijk zaterdag 28 september om 19:30 uur op NPO 2.