Harry in de voetsporen van Diana

Zaterdag in Blauw Bloed aandacht voor prins Harry. De hertog van Sussex maakte tijdens zijn tiendaagse reis door Afrika een bijzondere stop. Net als zijn moeder Diana in 1997 bezocht hij een mijnenveld in Angola. Het was een van Diana’s laatste publieke reizen voordat ze later dat jaar verongelukte. Voor Harry was het een bijzonder en emotioneel moment om zo letterlijk in de voetsporen van zijn moeder te treden.

De laatste dagen van hun Afrika-tour werden echter overschaduwd door het nieuws dat Harry en Meghan de krant ‘Mail on Sunday’ voor de rechter slepen. Het paar neemt juridische stappen nadat de Britse krant een privébrief van Meghan aan haar vader Thomas Markle publiceerde. Correspondent Lia van Bekhoven geeft vanuit Londen de laatste details rondom dit nieuws.

Emotionele herdenking
Prinses Beatrix was woensdag aanwezig bij de 75e herdenking van de razzia van Putten. In het gemeentehuis sprak de oud-vorstin met nabestaanden van de mannen die omkwamen in concentratiekampen, nadat ze op 2 oktober 1944 door de Duitsers waren weggevoerd. De razzia was een vergelding voor een verzetsactie waarbij een Duitse officier om het leven kwam. Na het gesprek woonde prinses Beatrix een herdenkingsdienst bij in de Oude Kerk.

Koninklijke viervoeters
De Oranjes zijn dol op dieren en vooral op honden. Al vele generaties klinkt er in de paleizen geblaf. Fotospecialist Peter van den Doel toont in onze serie ‘Prinsen & prinsessen uit het ANP-archief’ een aantal leuke kiekjes van de royals en hun trouwe viervoeters.

Verder volgen we koningin Máxima die woensdag te vinden was in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Daar nam ze een kijkje bij de vernuftige projecten van de jonge winnaars van de ScienceMaker Awards.

Dit en meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland, zaterdag 5 oktober om 19:30 uur op NPO 2.