Koningspaar brengt staatsbezoek aan India

Blauw Bloed komt zaterdag vanuit Mumbai! Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben deze week een vijfdaags staatsbezoek gebracht aan India. Jeroen Snel reisde met het koningspaar mee en doet verslag van alle ontmoetingen en bezoeken in New Delhi, Mumbai en de deelstaat Kerala.

Na de officiële ontvangstceremonie bij het presidentieel paleis in de hoofdstad New Delhi volgt een vol en divers programma: van de kranslegging bij de gedenkplek voor Gandhi tot het staatsbanket waarbij koning Willem-Alexander vooral lovende woorden spreekt over het gastland.

In de Indiase metropool Mumbai brengen de koning en koningin onder andere een bezoek aan Tiny Miracles, een project dat met name vrouwen de kans geeft met duurzaam werk uit de cirkel van armoede te komen. Het koningspaar maakt ook een cultureel uitstapje naar de tentoonstelling 'India en Nederland in de tijd van Rembrandt'.

Vanuit Mumbai verplaatst het koninklijk gezelschap zich naar de deelstaat Kerala. In de stad Kochi bezoeken ze onder meer een bedrijf dat gericht is op duurzame landbouw. Het koningspaar sluit het staatsbezoek af met een vaartocht door de 'backwaters' van Alleppey. Dit gebied met 900 kilometer aan waterwegen vormt een uniek ecosysteem en is voor de Zuid-Indiase staat van groot belang.

Dit en meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland, zaterdag 19 oktober om 19:30 uur op NPO 2.