Charles & Di: The Truth Behind Their Wedding

Na de uitzending van Blauw Bloed komende zaterdag is er meer royalty te zien op televisie! Dan wordt namelijk de documentaire 'Charles & Di: The Truth Behind Their Wedding' uitgezonden. De film vertelt het schokkende verhaal van de zeven dagen voor het huwelijk van Charles en Diana in St. Paul's Cathedral in Londen.

In juli 1981 kijkt de hele wereld uit naar het huwelijk van prins Charles en Diana Spencer. Maar geldt dat ook voor het bruidspaar? In de documentaire 'Charles & Di: The Truth Behind Their Wedding' vertellen mensen die dicht bij Charles en Diana staan over de dagen vóór de bruiloft. Zij zien dan al de eerste scheurtjes in een huwelijk dat nooit een succes werd.

Zo komen onder meer de neef van prinses Diana, haar voormalig werkgever en Angela Rippon aan het woord. Rippon was een van de twee verslaggevers die Charles en Diana een dag voor het huwelijk interviewde. Ook Elizabeth Emmanuel, de ontwerpster van de bruidsjurk van Diana, vertelt haar verhaal in de documentaire.

'Charles & Di: The Truth Behind Their Wedding' is zaterdag 16 november om 20.15 uur te zien op NPO 2, na de reguliere uitzending van Blauw Bloed. De documentaire is daarna nog 7 dagen terug te zien.