Prins Andrew ten onder

Zaterdag in Blauw Bloed opnieuw aandacht voor prins Andrew. De hertog van York heeft woensdag zijn koninklijke taken neergelegd. Na zijn interview bij de BBC kreeg de zoon van koningin Elizabeth veel kritiek te verduren. Vooral het feit dat Andrew geen spijt betuigde voor zijn relatie met Epstein en geen empathie toonde voor zijn slachtoffers werd hem niet in dank afgenomen.

Hoe groot is de imagoschade voor de Queen en de rest van de familie? We vragen het correspondent Lia van Bekhoven.

Leerzame bezoekjes
Koning Willem-Alexander ging woensdag op stap met minister Arie Slob van Onderwijs. In Capelle aan den IJssel namen de twee een kijkje bij Accent Praktijkonderwijs. Ze kregen onder meer demonstraties te zien in het opleidingsrestaurant en in de wasstraat van de school. Koningin Máxima opende donderdag de tentoonstelling ‘Humania’ in het NEMO Science Museum in Amsterdam en leerde daar van alles over de mens.

Chapeau!
Ze is de favoriete hoedenmaakster van koningin Máxima en koningin Mathilde: Fabienne Delvigne. De Belgische ontwerpster zit 30 jaar in het vak. Ze schreef er een boek over. Blauw Bloed ging bij haar langs in Brussel.

Dit en meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland, zaterdag 23 november om 19:35 uur op NPO 2.