Prinses Beatrix in haar sas op Saba en Sint Eustatius

Blauw Bloed komt zaterdag vanuit het Caribisch deel van ons koninkrijk. Jeroen Snel doet uitgebreid verslag van het bezoek van prinses Beatrix aan de eilanden Saba en Sint Eustatius. De oud-vorstin neemt een kijkje bij verschillende projecten die haar na aan het hart liggen.

Op Saba opent de prinses een nieuw wandelpad en ontmoet ze onder meer een aantal lokale vissers in de haven. Ook op Sint Eustatius staat het programma in het teken van natuurbehoud en sociaal-maatschappelijke initiatieven, zoals talentontwikkeling van jongeren en naschoolse opvang voor jonge meisjes om hen een veilige plek te bieden.

Chapeau!
Hoeden zijn niet weg te denken bij de Britse royals. Van alle Europese koningshuizen spannen zij de kroon als het om hoofddeksels gaat. Stijlmeester Bodo Breg neemt zijn petje af voor de stijlvolle hoeden van de hertoginnen Meghan en Catherine.

Koninklijke vakantiekiekjes
Jarenlang heeft de koninklijke familie vakanties doorgebracht in villa ‘De Gelukkige Olifant’ in Italië. Het vakantiehuis bestaat niet meer, maar de foto’s zijn gelukkig wél bewaard gebleven. Fotospecialist Peter van den Doel haalt een aantal zomerkiekjes van de Oranjes uit het ANP-archief.

Verder: kunsthistoricus Paul Rem neemt ons mee naar mooie koninklijke toeristische plekjes buiten de hoofdstad én het laatste royaltynieuws uit binnen- en buitenland. Kijk zaterdag 14 december om 19:35 uur op NPO 2.