Online Special: de mooiste momenten van 2019

Een cadeautje van Blauw Bloed voor jou! In een speciale online aflevering laten we mooie momenten uit het jaar 2019 zien. Ga er even lekker voor zitten en geniet van vele bijzondere koninklijke gebeurtenissen.

Bekijk de online aflevering hierboven. Veel kijkplezier!

Drenthe

Jetta Klijnsma is de Commissaris van de Koning in de provincie Drenthe. Deze oud-staatssecretaris toont zich een gastvrije gids voor de koning, de koningin én de kijker van Blauw Bloed. Zij neemt ons mee naar onder andere Hoogeveen en Meppel. Daar vond in september een zogenaamd streekbezoek plaats.

Lees verder onder de foto.

De Hollandse 100

Een groot gedeelte van het gezin van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven was op 15 maart aanwezig bij 'De Hollandse 100'. Met elkaar werd er gefietst en geschaatst voor het goede doel: Lymph&Co en dat is een fonds dat steun geeft aan onderzoek naar lymfklierkanker. Een ziekte waar prins Bernhard over mee kan praten; hij zet zich enthousiast in om geld bij elkaar te krijgen voor het fonds. Samen met zijn vrouw Annette, zonen Samuel en Benjamin, prins Pieter Christiaan en natuurlijk prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven.

Ontwerper

Wist u dat couturier Cleas Iversen (Aarhus, Denemarken 1977) begon als boekhouder? Nu is hij een toonaangevend ontwerper die ook creaties maakt voor koningin Máxima. Blauw Bloed was in februari te gast bij de presentatie van zijn nieuwe collectie.

Prins Harry

Het was even spannend of de Britse prins Harry in mei naar demonstraties van de Invictus Games zou komen. Hij kon immers elk moment vader worden. Op maandag 6 mei werd Archie geboren en al op donderdag 9 mei kwam Harry naar Den Haag. De Invictus Games is een sportevenement voor oud-militairen die in hun loopbaan een handicap hebben opgelopen. De hertog van Sussex is beschermheer van de Invictus Games en werd opgewacht door prinses Margriet.

Lees verder onder de foto.

Oranjehotel

Koning Willem-Alexander opent op vrijdag 6 september het Nationaal Monument ‘Oranjehotel’ in Scheveningen. ‘Oranjehotel’ was de bijnaam voor de gevangenis in Scheveningen. Onder de gevangenen waren veel verzetsstrijders. Voor een aantal van hen zou deze gevangenis het einde van hun leven zijn. De koning bezoekt cel 601; een dodencel die sinds de Tweede Wereldoorlog als stille getuige bewaard is gebleven. Presentator en historicus Hans Goedkoop vertelt aan Blauw Bloed de achtergronden van het ‘Oranjehotel’.

Schitterende juwelen

Op dit moment loopt in de Hermitage in Amsterdam de tentoonstelling 'Juwelen! Schitteren aan het Russische hof'. Juwelenexpert Martijn Akkerman – naast Blauw Bloed ook bekend van ‘Tussen Kunst en Kitch’ – vertelt over de details van de Russische juwelencollectie, die tot 15 maart 2020 in ons land te zien is.

Indrukwekkende Market Garden

Op zaterdag 21 september was er een indrukwekkende bijeenkomst ter gelegenheid van de herdenking van operatie Market Garden. In aanwezigheid van prinses Beatrix en de Britse prins Charles. Honderden parachutisten springen deze dag uit vliegtuigen. Legerpredikant Andrew Wilson houdt een indrukwekkende toespraak, er worden kransen gelegd en er wordt gebeden.

Kleurrijke Bollenstreek

In deze donkere decembermaand sluiten we af met een vrolijk en kleurrijk verhaal vanuit de Bollenstreek. Conservator Paul Rem toont ons beelden van vorsten en vorstinnen, prinsen en prinsessen die op bezoek zijn in De Keukenhof.