Jaaroverzicht: De Oranjes op reis

Zaterdag starten we het nieuwe jaar met een terugblik op de buitenlandse reizen van koning Willem-Alexander en koningin Máxima in 2019. Nog één keer alle hoogtepunten op een rij en de mooiste beelden van prinses Beatrix tijdens haar recente reis naar Saba en Sint Eustatius.

Het koningspaar was onder andere in kleurrijk India, regenachtig Ierland en op de grote jaarvergadering van de Verenigde Naties in New York. Daar vierde koningin Máxima haar tienjarig VN-jubileum. Ook in 2019 reisde ze de wereld over om meer mensen toegang te geven tot financiële diensten. Máxima bezocht Jordanië, ging op veldbezoek in Ethiopië en oogstte lof in Pakistan.

Direct na het staatsbezoek aan India vlogen de koning en koningin naar Japan om de inhuldiging van keizer Naruhito bij te wonen. Prinses Beatrix, die eind deze maand 82 jaar wordt, reisde vlak voor de kerstdagen af naar de eilanden Saba en Sint Eustatius.

Kijk en geniet van ons jaaroverzicht, zaterdag 4 januari om 19:55 uur op NPO 2.