Koning herdenkt Holocaust in Israël

Blauw Bloed komt zaterdag vanuit Jeruzalem! Koning Willem-Alexander was hier donderdag te gast tijdens de Holocaust-herdenking in Yad Vashem. Ook koning Felipe van Spanje, koning Filip van België en de Britse prins Charles waren aanwezig tijdens het ‘Wereld Holocaust Forum’. Voorafgaand aan de indrukwekkende herdenking ontmoette Willem-Alexander Nederlandse overlevenden van de Holocaust in een verzorgingstehuis in de kustplaats Herzliya.

Koningin Máxima was afgelopen week ook ver van huis, want ze bezocht – net als vorig jaar – het Wereld Economisch Forum in het Zwitserse Davos. Máxima opende onder andere een workshop en sprak er met directeuren van verschillende internationale bedrijven.

Koningin Beatrix wordt vrijdag 82 jaar, maar dat weerhoudt haar er niet van om nog werkbezoeken af te leggen. Ook in andere landen tikken sommige royals een bijzonder hoge leeftijd aan. Hoe staat het ervoor met de Britse Elizabeth (93) en Philip (98), de Deense koningin Margrethe (79), de Noorse koning Harald (82), Albert (85) en Paola (82) van België en de Japanse Akihito (86) en Michiko (85)?

Sommige royals stralen het gewoon uit: hun liefde voor mode en kleding. Styliste Patty Zomer vertelt hoe koningin Máxima kracht uitstraalt met haar kleding en ook welke royals iets minder de behoefte hebben om met de mode mee te gaan.

Dit en meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland, zaterdag 25 januari om 19.55 uur op NPO 2.