Harry en Meghan leggen hun titels opzij

Zaterdag in Blauw Bloed zien we koningin Máxima aan het werk in de keuken. Niet in het kookvertrek van Paleis Huis ten Bosch maar van Scouting Nederland. De koningin bond woensdag haar keukenschort om voor de feestelijke aftrap van '100 jaar welpen'. Onder het motto 'Tijd voor taart' hielp Máxima de jonge scouts bij het bakken van cupcakes. En dat leverde leuke beelden op!

Koning Willem-Alexander vierde dinsdagochtend een jubileumfeestje mee. In Schoonhoven nam hij een kijkje bij de vakopleiding tot goud- en zilversmid, die precies 125 jaar bestaat.

Koningin Elizabeth liet deze week officieel weten de wens van prins Harry en Meghan te respecteren. Na een turbulente tijd zullen de twee een stap terug doen binnen het Britse koningshuis. Jeroen Snel zocht correspondent Lia van Bekhoven thuis in Londen op om de afgelopen maanden nog eens onder de loep te nemen.

In de serie 'Schitterende juwelen' vertelt juwelenhistoricus Martijn Akkerman ons dit keer alles over de grootste ruwe diamant ter wereld. Die kwam begin vorige eeuw in het bezit van de Britse koninklijke familie. 

Dit en meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland om 19:55 uur op NPO 2.

Bekijk de promo