Filip en Mathilde op stap in New York

Zaterdag in Blauw Bloed volgen we koning Filip en koningin Mathilde van België, want zij waren enkele dagen in New York. Filip sprak er de VN-Veiligheidsraad toe en samen met Mathilde bezocht hij het herdenkingsmonument voor de aanslagen van 11 september 2001. Koningshuisdeskundige Wim Dehandschutter reisde met het koningspaar mee en vertelt erover in de studio.

Onze eigen koning Willem-Alexander trotseerde dinsdag het barre weer tijdens een bezoek aan Tilburg, dat in het teken stond van verschillende burgerinitiatieven. Hij bezocht er onder andere het Spoorpark, dat is bedacht en uitgevoerd door inwoners van de stad. Ook nam Willem-Alexander een kijkje bij de Piushaven, die volledig tot bloei is gebracht in wat Tilburgers vroeger een 'gribus'-buurt noemden. Al bij al een drukke dag voor de koning, die in de ochtend ook een bezoek bracht aan de haven van Hoek van Holland.

Gewaagd maar toch bedekt: de semi-transparante look is dé modetrend voor komende zomer. Veel vrouwelijke royals zijn al jaren verzot op lichtdoorschijnende kleding. Hoofdredactrice van Harper’s Bazaar, Miluska van ’t Lam, praat ons bij over deze trend.

Dit en meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland, zaterdag 15 februari om 19:50 uur op NPO 2.