Excuses aan Indonesië en corona-update

Zaterdag komt Blauw Bloed vanuit Indonesië! Hier waren koning Willem-Alexander en koningin Máxima van dinsdag tot en met donderdag op staatsbezoek. Jeroen Snel reisde met het paar mee en doet uitgebreid verslag van hun bezoek.

Het staatsbezoek begon in Jakarta met een kranslegging op het Indonesisch ereveld Kalibata, ter nagedachtenis aan de slachtoffers van oorlogen en in het bijzonder de Indonesische onafhankelijkheidsoorlog. Daarna werd het koningspaar ontvangen door de president van Indonesië, Joko Widodo. Diezelfde avond nog hadden de koning en koningin ook een ontmoeting met Nederlanders die in Indonesië wonen.

Op woensdag waren Willem-Alexander en Máxima in Yogyakarta, waar ze op bezoek gingen bij de sultan. Ook bezocht het koningspaar er een universiteit en had het er gesprekken over de kansen en uitdagingen voor het Nederlandse bedrijfsleven in Indonesië.

De laatste dag van het staatsbezoek stond in het teken van ecotoerisme en waterkwaliteit. Met uitzicht over het Tobameer werden de koning en koningin bijgepraat over het ontstaan en over de historie van het meer. Op donderdag sprak Jeroen Snel met Willem-Alexander en Máxima over hun bezoek aan Indonesië tijdens het gebruikelijke persgesprek.

Dit en meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland, waaronder de laatste bezoeken van Harry en Meghan en al het nieuws rondom de royals en corona zie je zaterdagavond om 19:50 uur op NPO 2.