Vooruitblik op het staatsbezoek aan Indonesië

Blauw Bloed komt zaterdag vanuit Jakarta! Koning Willem-Alexander en koningin Máxima beginnen daar dinsdag aan hun vierdaagse staatsbezoek aan de Republiek Indonesië. Vanuit de Indonesische hoofdstad blikken we alvast vooruit.

Het wordt het eerste staatsbezoek sinds 25 jaar van een Nederlandse vorst aan het Aziatische land. Ooit een kolonie van Nederland. Precies 75 jaar geleden riep Indonesië de onafhankelijkheid uit. Een overzicht van de tijd die volgde en de rol van ons koningshuis daarin. Want hoe was de relatie van Juliana en Bernhard, als ook die van Beatrix en Claus met het land?

Prins William en zijn vrouw Catherine brachten deze week een officieel bezoek aan Ierland. De hertog en hertogin van Cambridge trapten hun driedaagse visite af in Dublin. Naast een ontmoeting met de Ierse president dronk het paar een pintje bij de Guinness-brouwerij, genoten ze van het boerderijleven en lieten de twee zich van hun sportieve kant zien.

Verder: Prinses Laurentien strijdt al vijftien jaar tegen laaggeletterdheid. Dinsdag was ze in Den Haag om de jaarlijkse Taalprijzen uit te reiken. Blauw Bloed was erbij en sprak de prinses.

In onze nieuwe serie ‘Paul & de Provincie’ reist Paul Rem stad en land af om alle koninklijke hoogtepunten in de provincies op te zoeken. We beginnen in Limburg.

Dit en meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland, zaterdag 7 maart om 19:50 uur op NPO 2.