Koningin Máxima verrast vrijwilligers Rode Kruis

Zaterdag in Blauw Bloed volgen we koningin Máxima bij haar bezoek aan het Rode Kruis in het Gelderse Loenen. Tijdens een rondleiding ging ze in gesprek met vrijwilligers die medische hulpmiddelen inzamelen en zorginstellingen helpen sinds de uitbraak van het coronavirus.

Ook koning Willem-Alexander liet zich deze week weer volop informeren over de aanpak en gevolgen van de coronacrisis. Zo had hij donderdag een bijzonder videogesprek met medewerkers en een bewoner van een zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking.

Verder aandacht voor de Britse royals. Prins Charles en zijn echtgenote Camilla hebben komende week iets te vieren. En nu Harry en Meghan zijn vertrokken, is de vraag wie al hun koninklijke taken moeten overnemen. Correspondent Lia van Bekhoven praat ons vanuit Londen bij over het wel en wee van de Windsors.

Groen is dé trend op modegebied. De royals hebben deze trend al eerder omarmd, want we zien veel groen in de koninklijke garderobes. Stijlmeester Bodo Breg vertelt er alles over.

Dit en meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland, zaterdag 4 april om 19:50 uur op NPO 2.