Royals verrassen jarige koningin Margrethe (80)

Zaterdag in Blauw Bloed veel aandacht voor koningin Margrethe. De Deense vorstin beleefde donderdag haar tachtigste verjaardag in Fredensborg Slott, waar ze vorige maand haar toevlucht heeft genomen om niet besmet te raken met het coronavirus. Wat een groot koninklijk feest moest worden, pakte iets anders uit.

Het Deense volk en de bevriende royals lieten de heuglijke dag echter niet onopgemerkt voorbijgaan. Justine Marcella, hoofdredacteur van Vorsten, over de memorabele verjaardag van hun ‘Daisy’. En hoe kijken de Denen naar hun koningin, die er sinds het overlijden van haar echtgenoot alleen voor staat?

Stijlmeester Bodo Breg is een groot fan van koningin Margrethe. Haar flamboyante kledingstijl is voor hem een feestje om te bespreken.

Koning Willem-Alexander dook woensdag ineens op in een video-les van een basisschool in Den Haag. Hij bezocht de school om online met leerlingen te praten en docenten te ontmoeten.

En we gaan terug in de tijd. Op 30 april 1980, binnenkort precies veertig jaar geleden, deed koningin Juliana afstand van de troon. We zochten historica Reinildis van Ditzhuyzen op in haar woonplaats Zutphen. Wat zijn haar herinneringen aan onze oud-vorstin?

Dit en meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland, zaterdag 18 april om 19:55 uur op NPO 2.