Koning doet rondje kapper en opticien

Blauw Bloed komt zaterdag vanuit de tuin van Paleis Het Loo in Apeldoorn. De komende weken nemen we u in onze zomerspecials mee langs een aantal paleizen en kastelen in ons land. Paleis Het Loo is lange tijd in gebruik geweest door de Oranjes, onder meer als zomerresidentie van koningin Wilhelmina.

Koning Willem-Alexander reisde dinsdag af naar het Limburgse Stein. In het winkelcentrum maakte hij een rondje langs verschillende ondernemers met een contactberoep. De koning liep onder meer binnen bij een kapper, opticien en nagelstudio. Blauw Bloed was erbij en doet verslag.

Veel zelfstandig ondernemers zijn hard getroffen door de coronacrisis. Zo ook de royalty-fotografen. Hun werk is grotendeels stil komen te liggen. Wij vroegen ze naar hun allermooiste foto van koningin Máxima.

In het vervolg van onze serie 'Het lot van de troonopvolger' onder andere de vraag: wat als de troonopvolger helemaal niet in staat is om koning of koningin te worden? Koningshuisdeskundige Simone Lamain heeft de antwoorden.

Verder nemen we een kijkje in het atelier van modeontwerper Claes Iversen, een van Máxima’s favoriete couturiers. En we blikken terug op twee bijzondere werkbezoeken van de koning en koningin. Kijken dus!

Dit en meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland, zaterdag 23 mei om 19:50 uur op NPO 2.