Koningin Máxima aan de wandel op Texel

Blauw Bloed komt zaterdag vanuit de tuin van Paleis Het Loo in Apeldoorn. In deze tweede zomerspecial vertelt conservator en kunsthistoricus Paul Rem over de 17e-eeuwse, barokke paleistuinen, die vanaf 1 juni weer open zijn om te ontspannen op royale afstand.

Koningin Máxima was donderdagmiddag te vinden op Texel. Ze bezocht op het Waddeneiland een strandpaviljoen en hotel om te spreken over het toerisme en de seizoensgebonden horeca. Aan het slot van het bezoek maakte ze tot verrassing van velen nog een korte wandeling door het centrum van Den Burg.

Overal waar de Oranjes zijn, zijn zij ook: de royaltyfotografen. Vanwege de coronacrisis is hun werk deels stil komen te liggen. Wij vroegen ze naar hun mooiste foto van koning Willem-Alexander.

Juwelenexpert Martijn Akkerman neemt ons mee naar museum Hermitage Amsterdam, waar schitterende juwelen te zien zijn die gedragen werden aan het Russische hof.

Verder blikken we terug op een mooi werkbezoek van koningin Máxima aan het Alzheimer Trefpunt in Giessenburg. En stijlmeester Bodo Breg interviewde Máxima’s favoriete modeontwerper Jan Taminiau op zijn tentoonstelling in Utrecht. Kijken dus!

Dit en meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland, zaterdag 30 mei om 19:55 uur op NPO 2.