Koningin Máxima blijft verbazen

Zaterdag in Blauw Bloed aandacht voor koningin Máxima. Vanaf het moment van haar verloving met Willem-Alexander weet ze vele harten te veroveren met haar spontaniteit en charme. Tot op de dag van vandaag blijft ze ons steeds weer verbazen. Jeroen Snel praat in de studio met koningshuiskenner Rick Evers, die de koningin de afgelopen maanden volgde voor zijn boek ‘Het jaar van Máxima’. Wat viel hem op?

Van burgermeisje tot koningin. De kledingstijl van Máxima is door de jaren heen enorm veranderd. Stijlmeester Bodo Breg laat ons de verschillen zien en vertelt alles over de signatuur van Máxima.

Deze week is er een nieuwe troonopvolger geboren in Luxemburg. Prinses Amalia zal hoogstwaarschijnlijk ooit de vorstin van ons land zijn. Maar wat als zij weigert om koningin te worden? Wat zegt de Grondwet dan? Koningsdeskundige Simone Lamain over het lot van de troonopvolger.

Koning Willem-Alexander bezocht woensdag sportgebied Genneper Parken in Eindhoven. Sinds deze week mogen we weer sporten in de buitenlucht en daarom ging hij eens kijken hoe dat in deze coronatijd werkt.

Dit en meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland, zaterdag 16 mei om 19:55 uur op NPO 2.