Koning snuift cultuur in Drenthe

Blauw Bloed komt zaterdag vanuit de tuin van kasteel Muiderslot. In deze zomerspecial vertelt Annemarie den Dekker, directeur van Rijksmuseum Muiderslot, over de link met de Oranjes en wat de bezoeker deze zomer op het kasteel kan verwachten.

Koning Willem-Alexander stapte woensdag in de auto voor een werkbezoek in de provincie Drenthe. In Borger liet hij zich bijpraten over de invloed van de coronacrisis op de Drentse vrijetijds- en cultuursector. De koning nam zoals elke toerist ook een kijkje bij het grootste hunebed van Nederland. Blauw Bloed was erbij!

Ook het Rode Kruis in Utrecht kreeg deze week koninklijk bezoek. Prinses Margriet, erevoorzitter van de organisatie, wilde alles weten over de werkzaamheden in de bestrijding van het coronavirus. Onderwerpen over de zorg liggen haar na aan het hart. We blikken daarom ook nog even terug op haar bezoek eind januari aan verpleeghuis Beukenstein in Driebergen.

Verder: Prinses Beatrix onthulde in oktober een nieuw standbeeld van Willem van Oranje in Dordrecht, stijlmeester Bodo Breg over de koninklijke modetrends van dit moment en koningin Máxima bezocht donderdag technisch installatiebedrijf Hamer in Apeldoorn.

Dit en meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland, zaterdag 27 juni om 19:55 uur op NPO 2.