Koningin Máxima op de culturele tour

Blauw Bloed komt zaterdag vanuit de tuin van Paleis Soestdijk in Baarn. In onze zomerspecials nemen we u mee langs een aantal paleizen en kastelen in ons land. Paleis Soestdijk was gedurende tientallen jaren de residentie van koningin Juliana en prins Bernhard.

Koningin Máxima sprong dinsdagmiddag op de fiets voor een bezoek aan het Kunstmuseum Den Haag. Ze sprak met medewerkers van het museum over de heropening en nam een kijkje bij de tentoonstelling ‘Koninklijk Blauw’. Op woensdagavond maakte de koningin opnieuw een cultureel uitstapje. Samen met koning Willem-Alexander woonde ze de eerste voorstelling bij in het Theater aan het Spui.

Overal waar de Oranjes zijn, zijn zij ook: de royaltyfotografen. De afgelopen maanden is hun werk deels stil komen te liggen. Wij vroegen ze naar hun allerleukste foto van vóór de coronacrisis.

Kledingregels, hoeden en meer!
De Britse royals kleden zich volgens tien strenge regels. Daarvan afwijken kan eigenlijk niet, ofschoon dat wel steeds vaker gebeurt. Stijlmeester Bodo Breg over de do’s en don’ts.

Ze is de favoriete hoedenmaakster van koningin Máxima en koningin Mathilde: Fabienne Delvigne. In het afgelopen seizoen gingen we langs bij deze Belgische ontwerpster, die al dertig jaar in het vak zit.

Ook blikken we terug op enkele mooie werkbezoeken van de koning, koningin en prof. mr. Pieter van Vollenhoven. Dit en meer zaterdag 6 juni om 19:50 uur op NPO 2. Kijken dus!