Máxima brengt muziek in Hoeksche Waard

Blauw Bloed komt zaterdag vanuit Muiden. In onze zomerspecials nemen we u mee langs een aantal paleizen en kastelen in ons land. Deze week zijn we te gast bij Rijksmuseum Muiderslot, het kasteel waarvan prins Floris van Oranje beschermheer is.

Koningin Máxima was dinsdag voor het eerst sinds de coronacrisis weer op pad voor Méér Muziek in de Klas. In Puttershoek woonde ze de feestelijke ondertekening bij van het MuziekAkkoord, een overeenkomst voor structureel muziekonderwijs op de basisscholen in de gemeente Hoeksche Waard. Zoals gebruikelijk was het een muzikale aangelegenheid. Blauw Bloed was erbij!

Overal waar de Oranjes zijn, zijn zij ook: de royaltyfotografen. Wij vroegen ze ditmaal naar hun mooiste foto van het afgelopen seizoen.

Prinses Amalia wordt door haar ouders bewust buiten de spotlights gehouden. Maar dat geldt niet voor de meeste andere puberprinsessen en -prinsen.

Verder blikken we terug op de opening van het Multatuli-jaar door koning Willem-Alexander en praat Miluska van ’t Lam, hoofdredacteur van Harper’s Bazaar, ons bij over de modetrend van deze zomer: de semi-transparante look. Voor royals de perfecte kleding, want het is gewaagd maar toch bedekt. 

Dit en meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland, zaterdag 20 juni om 19:55 uur op NPO 2.