Wanneer gaat Paleis Soestdijk weer open?

Blauw Bloed komt zaterdag vanuit de tuin van Paleis Soestdijk in Baarn. In deze vierde zomerspecial een uitgebreid gesprek met Maya Meijer, de huidige eigenaar van Paleis Soestdijk. Aan haar onder meer de vraag wanneer het paleis en de tuinen weer opengaan voor het publiek.

Prinses Beatrix had woensdag niet ver van Paleis Soestdijk, de plek waar ze een belangrijk deel van haar jeugd doorbracht, haar eerste publieke optreden sinds de uitbraak van het coronavirus. In een Baarnse speeltuin opende de 82-jarige prinses met veel plezier de nationale Buitenspeeldag van Jantje Beton.

Overal waar de Oranjes zijn, zijn zij ook: de royaltyfotografen. Niet elk plaatje dat geschoten wordt is vanzelfsprekend. Wij vroegen ze naar hun foto’s die lastig te maken waren.

Op 30 april was het precies veertig jaar geleden dat koningin Juliana troonsafstand deed. Historica Reinildis van Ditzhuyzen blikt terug op deze bijzondere koninklijke gebeurtenis in 1980.

Sieraden
Ook blikken we terug op het bezoek van koning Willem-Alexander aan de Zadkine Vakschool Schoonhoven, die studenten opleidt tot goud- of zilversmid, juwelier of uurwerktechnicus.

En aandacht voor de sieraden van koningin Máxima. Niet alles wat zij draagt is van goud of zilver. Stijlmeester Bodo Breg neemt ons mee in de wereld van bijzondere en fantasierijke kettingen, armbanden en oorbellen.

Dit en meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland, zaterdag 13 juni om 19:50 uur op NPO 2.