De Windsors - deel 2: De weifelende koning

De Britse koninklijke familie balanceert al een eeuw tussen traditie en verandering. De zesdelige serie 'De Windsors, achter de schermen bij het Britse koningshuis' volgt de Britse royals een eeuw lang. Aan de hand van archiefmateriaal geven deskundigen hun visie op deze dynastie.

Als de verlegen, stotterende George VI koning wordt, staat hij voor de moeilijke taak het aanzien van de monarchie te herstellen.

Ondertussen woont zijn broer Edward met zijn vrouw Wallis Simpson als balling in Frankrijk. De spanning tussen de broers loopt op als de koning weigert Wallis de titel 'Hare Koninklijke Hoogheid' te geven.

Wanneer de hertog van Windsor in Berlijn een ontmoeting heeft met Hitler, is de paniek in Londen groot.

Na de Tweede Wereldoorlog laat de gezondheid van koning George VI te wensen over en wordt de rust in de familie verstoord door een man in het leven van zijn dochter Elizabeth: de Griekse prins Philip.